Over S&S crewcatering, by Sandra Hoffman
Als ik vroeger naar een film of tv-programma keek, stond ik er eigenlijk nooit bij stil dat er tijdens de opnames op de set ook gegeten en gedronken moest worden. Laat staan dat ik dacht dat ik daar ooit zou werken. En toch is dát het, wat ik nu doe. Al ruim 5 jaar werk ik als crewcateraar achter de schermen van vele films en diverse tv-programma’s. Omdat ik steeds meer aanvragen krijg voor het cateren van grotere projecten en mijn (best wel grote) keuken helaas niet kan verplaatsen, sta ik nu hier. De cateringwagen die ik momenteel voor dit soort projecten huur, zou ik namelijk heel graag zelf willen aanschaffen. Zodat ik straks met mijn eigen wagen het hele land door kan, ongeacht waar de opnames plaatsvinden.
Van catering naar crewcatering
Koken was mijn hobby, koken werd mijn passie en nu is koken mijn beroep geworden. Ik ben als thuiscateraar begonnen met het cateren van feesten en partijen, het bereiden van lunches op locatie, het uitserveren van diners aan 20 personen in ons huiskamerrestaurant en het samenstellen van buffetten. Kortom, ik deed alles zolang het maar met lekker eten en voeding te maken had. Mijn keuken was dan ook al snel te klein en na een aantal jaren moest deze drastisch verbouwd, vergroot en uitgebreid worden. Aldus geschiedde. Maar nu ik als crewcateraar werkzaam ben, is ook mijn huidige keuken te klein geworden. Nouja, niet zozeer te klein, hij zou eigenlijk gewoon wieltjes moeten hebben. Als ik namelijk een mobiele keuken heb, kan ik op locatie voor de crew koken. Nu maak ik in mijn eigen keuken alles klaar en rijd ik met mijn busje naar de set, maar voor grotere groepen en locaties op afstand huur ik de laatste jaren steeds een cateringwagen. En zoals je zult begrijpen: dat is een dure grap. Vandaar mijn grote droom: het hebben van een eigen cateringwagen.
Wat maakt S&S crewcatering speciaal?
Koken voor grote groepen: je kunt mij niet blijer maken!! Tijdens een draaidag is iedereen hard aan het werk en op de set is er altijd wel wat gaande: soms heerst er spanning, is er tijdsdruk en stress. Soms wordt er enorm gelachen en kan iedereen even ontladen. Juist in dat spanningsveld kan ik heel goed werken.
Daarbij heb ik een duidelijke visie over voeding, snelle en trage koolhydraten, verantwoorde en lekkere tussendoortjes en eerlijke ingrediënten. En ook over hoe je de crew gedurende de dag zo lang mogelijk fit houdt, zolang je maar de juiste voeding aanbiedt. De gerechten komen daarbij uit eigen keuken en ik heb een moestuin. Alles is dus altijd vers en bovendien….. ik werk met lokale afnemers. Kwaliteit verzekerd!
Ons filmpje hierboven bekeken?
Kijk dan nu naar een fragment achter de schermen van het programma Koffietijd:
Een greep uit de opdrachtgevers van S&S crewcatering
- Talpa – Koffietijd (live tv-magazin, 4 seizoenen)
- CCCP – Draadstaal (serie, 3 seizoenen)
- Just Another Nerd – Specsavers (commercial)
- Dutch mountain – Simone (korte film)
- Kemna & zn – Jeuk ( serie, 3 seizoenen)
- Pupkin – Icarus (serie)
- IDTV – Coma (on-line tv programma van Libelle-tv)
- Kemna & zn – De Hollandsche school (serie)
- Blazhoffski – Sluipschutters (serie)
- RTL – Postcode loterij (commercial)
- Shooting Start Film company – Prooi (film)
Wat gaan we met jouw geïnvesteerde geld doen?
De cateringwagen lease ik zelf. Het gaat daarbij niet om een busje, zoals je op festivals vaak ziet staan. Die zijn namelijk te licht. De wagen die ik ga leasen is van een zwaar kaliber en volledig recht van binnen, zodat er een echte keuken ingebouwd kan worden.
Het geld dat jullie gaan investeren heb ik nodig voor:
- het ombouwen van de truck naar een cateringwagen;
- het ontwerpen van de binnenkant van de cateringwagen;
- het ontwerpen van de buitenkant van de cateringwagen;
- het aanleggen van gas, electra en verlichting;
- het aanschaffen van alle apparatuur, denk hierbij aan een (echt) gasfornuis, koel/vriescombinatie, afzuigkap, aanrecht, wasbakken en kranen;
- het inbouwen van alle hierboven benoemde apparatuur;
- divers kookgerei zoals slowjuicers, deegmachines, mixers, messen, planken, schalen, potten en pannen;
- serviesgoed, zoals borden, bestek, koppen en glazen.
Doe je mee?
Voor het komende half jaar heb ik al veel grote opdrachten in mijn agenda staan. Ook mijn medewerkers staan te trappelen van ongeduld. Hoe geweldig zou het zijn als ik voor deze opdrachten straks vanuit mijn eigen cateringwagen zou kunnen koken! That’s a dream come true. Daarom heb ik maar één vraag aan jou: Investeer jij ook in S&S crewcatering en help jij mee mijn droom te verwezenlijken? Kijk dan aan de rechterzijde welke mogelijkheid het beste bij jou past.
Alle steun wordt enorm gewaardeerd!
Culinair event
Als we het benodigde bedrag straks bij elkaar hebben en de cateringwagen helemaal is ingericht, organiseren we in de maand juni of juli, in een weekend, een culinair event. Op deze dag kom je een kijkje nemen in de keuken van de truck, welke mede door jouw hulp mogelijk is gemaakt. Bovendien gaat S&S catering jou als investeerder deze dag verwennen met de lekkerste gerechtjes (voor-, hoofd- en nagerechten) en drankjes en krijg je na afloop een tasje vol heerlijke S&S favorites mee naar huis: speciale producten, door Sandra geselecteerd.
De dag zal in het teken staan van wat we met elkaar hebben bereikt!
Bekijk het originele artikel op Doorgaan.nl.