Waarom Katja Schuurman straks in een Abcoudse foodtruck eet.
Sandra Hoffman uit Abcoude maakt thuis het ontbijt voor de dames van Koffietijd. Of ze regelt een warme hap voor Katja Schuurman. Een foodtruck moet het haar eenvoudiger maken om te koken voor BN’ers.
De dag van Sandra Hoffman begint dagelijks om 05.00 uur. Dan maakt ze eerst het ontbijt klaar voor de redactie van Koffietijd. ,,Om 06.00 uur rij ik langs de bakker om de shakes en muesli die ik gemaakt heb, aan te vullen met vers brood. Een halfuur later staat het ontbijt voor veertig personen klaar in de villa in Eemnes’’, zegt ze. Dat kan efficiënter, beseft Hoffman. Dus spaart ze nu voor een foodtruck, waarin ze op locatie kan koken.
Set
De klussen waarvoor Hoffmann gevraagd wordt, worden steeds groter. ,,Voor sommige opdrachten moet ik de hele dag op de set zijn. Dan lukt het niet om thuis alles te bereiden, dus moet ik een truck huren. Daarin werkt niets zoals ik gewend ben en bovendien kost dat 300 euro per dag. Geld dat ik kan besparen als ik zelf een cateringwagen heb.’’
Naast haar vaste opdrachtgevers, doet Hoffman veel producties. ,,In mei start het programma Echt niet okee, van Jan Kooijman en Katja Schuurman. Daarvoor heb ik tijdens alle opnamedagen eten gemaakt.’’ Komende maand volgt een andere grote opdracht; het tweede seizoen van de ziekenhuisserie CMC, waaraan onder andere Lieke van Lexmond meedoet. Hoffman voorziet in de hapjes en drankjes gedurende de hele dag. ,,Ook voor deze klus moet ik weer een wagen huren.’’
Noodzakelijk
Dus die foodtruck is noodzakelijk, vindt Hoffman. Zij doelt daarbij niet op een hippe bus met een frituurpan. ,,Ik bedoel een grote bestelbus met een volledige keuken; een grote oven, koelmogelijkheden, een vaatwasmachine en natuurlijk een groot fornuis.’’ De truck financiert Hoffman zelf. Voor de inrichting is zij een crowdfunding gestart. ,,Ik ben gek op dit soort campagnes omdat ik het prachtig vind om deel uit te maken van iemands droom.’’
Op doorgaan.nl is te lezen dat in totaal een bedrag gevraagd wordt van 37.500 euro. Hoffman: ,,De truck moet helemaal omgebouwd worden. Er moeten aansluitingen komen voor gas, water en licht en natuurlijk moeten ook alle apparaten nog worden aangeschaft.’’ Als tegenprestatie organiseert SenS Catering in juni een foodfestival voor alle donateurs.
Foto © Marlies Wessels
Bekijk hier het artikel op AD.nl.